Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati završila je prvi dio priprema za lokalne izbore u regionalnim i županijskim organizacijama u sklopu, a Politička akademija HNS-a organizirala je edukaciju o izbornim kampanjama, priopćeno je u subotu sa stranačkog seminara održanog u Tuhelju.

 U skladu s odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora, do kraja rujna održani su sastanci s predstavnicima HNS-ovih regionalnih saveza, do polovice studenoga predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sa suradnicima je obišao sve HNS-ove županijske organizacije, a održane su i pripremne edukacije članstva o izbornim kampanjama.

 „U narednom razdoblju HNS će se baviti programima i planovima za jedinice lokalne samouprave. Fokus našeg djelovanja kao i do sada bit će na obrazovanju,” rekao je u Tuhelju predsjednik stranke Ivan vrdoljak, navodi se u priopćenju i ističe da se glavne odrednice buduće politike HNS-a temelje na zalaganju za jaku, stabilnu građansku Hrvatsku, jake i stabilne srednje klase.

 „Iz izbora u izbore potvrđuje se da su sredine koje odgovorno vode HNS-ovci najrazvijenije u Hrvatskoj, sredine u kojima se najkvalitetnije živi. S našim ljudima otvoreno razgovaramo, planiramo i pripremamo kandidate za načelnike i gradonačelnike, a vodstvo stranke jedinstveno im daje podršku u njihovim kampanjama. Želimo donijeti odgovornost i rezultat i mijenjati obrasce ponašanja u politici. Na današnjem seminaru cijepimo ljude protiv ekstremizma, populizma i ispraznog moraliziranja“, rekao je predsjednik HNS-a.

 Istaknuo je značaj Političke akademije HNS-a koja “već 12 godina predano educira članove stranke, djelujući kao jedina takva institucija među svim strankama u Hrvatskoj”. Putem Akademije naši članovi dobivaju nužna znanja za obavljanje važnih poslova poput vođenja grada, općine, županije i države, rekao je Vrdoljak i istaknuo da su dvije edukacije u sklopu priprema okupile više od 500 članova stranke.

“Dogovoreno ćemo definirati na sjednici Središnjeg odbora u prosincu“, poručio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.

 U priopćenju se navodi i Vrdoljakov komentar fotografije predsjednice RH s hrvatskom zastavom s prvim bijelim poljem na grbu, snimljene za vrijeme njezina nedavna posjeta Kanadi, koju su mediji prenijeli s facebooka.

 „Slika govori više od tisuću riječi. Bilo bi bolje da je umjesto te slike imala nekoliko susreta s kanadskim premijerom koji je jedan od najboljih liberala na planetu, koji je Kanadu digao i gospodarski, i društveno, i svjetonazorski, i obrazovno. Podsjećam da je dužnost predsjednice Republike poznavati službena obilježja Republike Hrvatske, čuvati ih i poštivati, što očito nije slučaj“, rekao je, kako je izvijestio HNS-ov Ured za odnose s medijima, predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

 Ured predsjednice RH u subotu je za N1 komentirao tu fotografiju: “Ne vidimo ništa sporno u tome, ta zastava je ispred Hrvatskog sabora visjela devedesete, a stav predsjednice o fašističkoj NDH je jasan i više ga je puta izrekla.”

(Agencija)

Related Posts