HNS: Šutnja predsjednice oko krize u Agrokoru znakovita je i sramotna

HNS je u utorak poručio kako im je nevjerojatno da u trenutku kada je država ugrožena ozbiljnošću situacije oko Agrokora građani od predsjednice Republike nisu čuli niti jedan stav i prijedlog koji se odnosi na tu krizu neviđenih razmjera, a njezinu šutnju drže znakovitom i sramotnom.

Predsjednica Republike šuti o Vladinom “Lex Agrokor“, o njegovoj ustavnosti, šuti o položaju dobavljača i radnika, dok je, ne tako davno, u nekim drugim situacijama glasno govorila kako će „lupati šakom o stol“, poručuju HNS-ovci u priopćenju.

Prije mjesec dana zbog učestalih gafova predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović pitali smo se je li ona dorasla funkciji koju ima. Danas, u trenutku kada je država ugrožena ozbiljnom situacijom u Agrokoru, a predsjednica Republike šuti, naše pitanje dobiva jasan odgovor, ističu HNS-ovci.

Brine ih, kažu, takvo stanje, a ignoriranje gorućih problema zemlje samo je, po njihovom mišljenju, nastavak njezinog već ustaljenog obrasca ponašanja.

“Sjetimo se samo relativiziranja slučajeva govora mržnje i netolerancije, skandaloznih izjava u kojima predsjednica govori da DORH ne bi trebao istraživati prošlost, obrušavanja na medije i na dio hrvatskih veleposlanika, ali i čitavog niza drugih, potpuno neprimjerenih izjava i afera, poput afere čokoladice ili afere Lozančić. Šutnja u ovako važnom trenutku još je jedan u nizu dokaza da je Kolinda Grabar Kitarović potpuno nedorasla svojoj funkciji i da zato građani gube povjerenje u institucije, u ovom slučaju instituciju predsjednice države”, navode u priopćenju.

You may also like