Home Hrvatska HNS: Je li Bandić financirao Hod za život?

HNS: Je li Bandić financirao Hod za život?

by Agencije

Zagrebački HNS zatražio je u ponedjeljak od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i gradske uprave da se očituju o točnosti navoda građanske inicijative “Hod za život” o tome da je Grad snosio dio troškova štandova, letaka i majica za subotnji prosvjed protiv pobačaja koji je organizirala ta inicijativa.

“Potaknuti navodima građanske inicijative “Hod za život” koja se na svome službenom Facebook profilu očitovala kako je za subotnji prosvjed navedene inicijative “dio troškova štandova, letaka i majica snosio Grad Zagreb”, želimo ovim putem javno postaviti pitanje gradonačelniku Zagreba i gradskoj upravi jesu li ovi navodi točni? Također, smatramo da javnost ima pravo znati i da li je navedena inicijativa platila korištenje pozornice na glavnom zagrebačkom trgu i po kojoj cijeni”, stoji u priopćenju zagrebačkog HNS-a.

Ukoliko su gornji navodi točni, zagrebački HNS smatra da se radi o opetovanom netransparentnom financiranju određenih političkih inicijativa novcima građana i građanki grada Zagreba. “Simptomatično je to da jedna od čelnica udruge “U ime obitelji” Željka Markić ujedno i organizator subotnjeg prosvjeda “Hod za život”. Podsjećamo kako se čelnica navedene udruge ujedno natjecala i na lanjskim parlamentarnim izborima u drugoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća i istočni dio Zagreba, što dovodi do zaključka da se sredstvima iz zagrebačkog proračuna direktno financiraju kampanje gradonačelniku bliskih političkih opcija”, navodi ta stranka.

Podsjećaju i da je slično postupanje gradonačelnika i gradske uprave u slučaju financiranja referendumske kampanje udruge “U ime obitelji” postalo predmetom sudskog postupka koji je još uvijek u tijeku. “Iskreno se nadamo da je postojeći sudski postupak protiv gradonačelnika i pojedinih pročelnika bio dovoljna opomena da se netransparentnost trošenja zagrebačkih poreznih obveznika ne smije ponavljati”, poručuju iz zagrebačkog HNS-a. Smatraju da bi Zagreb trebao biti europski velegrad s razumijevanjem prema različitostima “bez podupiranja stavova koji unazađuju pravo izbora pojedinca”.

Related Posts