HNB odobrio novu upravu Hypo banke

Savjet Hrvatske narodne banke u srijedu se suglasio s prijedlogom nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank da predsjednikom uprave te banke bude imenovan Mario Žižek, a članom uprave Ivan Jandrić, priopćeno je iz središnje banke.

O suglasnosti HNB-a na imenovanje Marija Žižeka za predsjednika i Ivana Jandrića, za člana Uprave odgovornog za poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom, izvijestili su i iz Hypo banke. U dogovoru s Nadzornim odborom i Hypo Group Alpe Adria AG Tea Martinčić, s danom 31. prosinca, odlazi s pozicije predsjednice Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank, navodi se u priopćenju Hypo banke.

Novi predsjednik Uprave Hypo banke Mario Žižek na tu funkciju dolazi s mjesta zamjenika predsjednika Uprave Raiffeisen banke te je između ostalog bio nadležan za poslovanje sa građanstvom, upravljanje odnosom s klijentima i alternativnim kanalima, privatno bankarstvo te upravljanje prodajom u poslovanju s gospodarstvom.  Žižek je karijeru započeo 1998. godine u Raiffeisen banci, a 2008. imenovan je članom Uprave zaduženog za poslovanje s pravnim osobama.  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Manchester Business School. I novi član Uprave zadužen za poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom Ivan Jandrić dolazi iz Raiffeisen banke, u kojoj je radio posljednjih 15 godina i zadnje obnašao dužnost izvršnog direktora za razvoj proizvoda u poslovanju sa pravnim osobama i građanstvom.

Ivan Jandrić karijeru je počeo u Hrvatskoj gospodarskoj banci, da bi 1998. godine prešao u Astaldi/Transeuropska autocesta, poslije čega se 2000. godine pridružuje Raiffeisen banci.  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te završio MBA na Wirtschaftsuniversität Wien. “Imenovanjem Marija Žižeka i Ivana Jandrića, Hypo banka u Hrvatskoj je osnažila svoj menadžerski tim, što je u skladu sa strategijom novih vlasnika Advent Internationala i EBRD-a, te jačim usmjerenjem na razvoj svog poslovanja u SME i korporativnom sektoru, a prije svega sektoru poslovanja s građanstvom”, izjavio je predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria AG Ulrich Kissing.

On je također zahvalio Tei Martinčić na angažmanu i suradnji tijekom proteklih godina i na podršci prilikom zaključenja procesa privatizacije. Advent International i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) su sredinom srpnja ove godine zaključili akviziciju Hypo Group Alpe Adria (HGAA) koja se sastoji od mreže Hypo banaka u jugoistočnoj Europi, među njima i Hypo banke u Hrvatskoj.  Tada su novi vlasnici istaknuli i da planiraju daljnji razvoj Hypo Grupe te da su predani jačanju i razvoju segmenta građanstva, malog i srednjeg poduzetništva i poslovanja s pravnim osobama i javnim institucijama u cijeloj regiji, a cilj je od mreže Hypo banaka stvoriti jednu od pet najboljih grupacija u regiji.

You may also like

0 comments