Histerija ili stvarnost? Želi li Rusija naštetiti Britaniji?

Britanski ministar obrane Gavin Williamson upozorio je da Rusija nastoji napadom na infrastrukturu zemlje naštetiti britanskom gospodarstvu, što bi, kako je upozorio, moglo prouzročiti “na tisuće i tisuće smrti”, prenosi u petak The Telegraph.
Rusi se, kako se slikovito izrazio Williamson, neće pojaviti u South Bayu u Scarboroughu, već razmišljaju kako “Velikoj Britaniji nanijeti što više štete”.

“Kako naštetiti britanskom gospodarstvu, uništiti njezinu infrastrukturu i, u stvari, prouzročiti na tisuće i tisuće smrti i stvoriti potpuni kaos u zemlji”, pojasnio je ministar.

“To je stvarna prijetnja i vjerujem da se s njom trenutno suočavamo”, dodao je Williamson, kojega smatraju mogućim nasljednikom premijerke Therese May.

Odnosi između Rusije i Velike Britanije su zategnuti. Theresa May je prošle godine optužila Moskvu za vojnu agresiju, a u prosincu je ministar vanjskih poslova Boris Johnson kazao da postoje dokazi koji upućuju na miješanje Rusije u izborne procese u zapadnim zemljama.

Kremlj opetovano odbacuje bilo kakvo miješanje u izbore u stranim zemljama i ističe da se proturuska histerija širi Europom i SAD-om.

You may also like