Home Politika Hillary Clinton optužila Rusiju da se miješa u američke izbore

Hillary Clinton optužila Rusiju da se miješa u američke izbore

by Agencije

Kandidatkinja za američkog predsjednika iz Demokratske stranke, Hillary Clinton je izjavila da je ruska strana, po njenom mišljenju, pokušala se miješati u predizbornu kampanju u SAD-u, prenosi RIA “Novosti”.

Moskva je više puta demantirala optužbe za miješanje u tok izbora u SAD-u. Predsjednik RF, Vladimir Putin je rekao kako je Rusija spremna na suradnju sa svakom američkom administracijom.

“Kada se Putin vratio (na mjesto predsjednika RF 2012. godine), on se vratio sa stavom da je njegov glavni cilj spriječiti, kako on smatra, prelazak njegovih susjeda u Srednjoj i Istočnoj Europi sve do Srednje Azije pod utjecaj SAD-a. On je pokušao to spriječiti, da se umiješa u njihove demokratske izbore, kao što je pokušao učiniti i u našoj zemlji za vrijeme ovih izbora” izjavila je Clinton u intervjuu za televiziju CNN.

Glasnogovornik ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov je optužbe na račun Moskve nazvao “apsolutno neosnovanim”. Prema njegovim riječima, ovakve izjave se “ne zasnivaju ni na čemu, ne navode se nikakve činjenice”.

Related Posts