Hifa Oil povećala broj zaposlenih

Hifa Oil Grupa povećala je broj zaposlenih u protekloj 2018. godini za 33 posto u odnosu na 2017. godinu.
Kompanija je zaključno s prošlom godinom zapošljavala 467 radnika, dok je krajem 2017. godine imala na popisu 351 zaposlenih. “Snažan investicijski ciklus, koji se mjeri u desecima milijuna konvertibilnih maraka, rezultirao je otvaranjem 116 novih radnih mjesta u prošloj godini. Riječ je u najvećem broju o mladim i stručnim kadrovima, koji su prošli obuku, seminare, ali i certfikaciju za rad s EUFOR-om, kao i rad na aerodromima i u maloprodaji.

Ako bismo uzeli u obzir razdoblje od posljednje dvije godine, porast broja zaposlenih je znatno veći. Od početka 2017. do kraja 2018. godine Hifa Oil Grupa imala je 275 novozaposlenih, što čini skok od čak 143 posto”, izjavio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave Hifa Oila. Prosjek starosti u administraciji i menadžmentu kompanije je od 26 do 35 godina i oni čine više od 40 posto zaposlenih u tom sektoru, a 50 posto ih je s visokom stručnom spremom, piše portal Indikator.ba.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH s 20 posto udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem i tržištima regije u području asfaltne gradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, i u drugim zemljama. Osim kompanije Hifa Oil u sastavu grupe nalaze se tvrtke kćeri Euro Roal, Euro Metali, Euro Stil, Euro Power, Petrobit, Bitrol Slovenija, te u Njemčkoj LB.Profile. Hifa Oil je prva domaća naftna kompanija koja otvaranjem benzinske crpke u Podgorici uskoro ulazi na inozemno tržište sa svojom maloprodajom.

You may also like

0 comments