HGK neće dopustiti omalovažavanje ekonomije u izbornoj kampanji

Hrvatska gospodarska komora (HGK) neće dopustiti omalovažavanje institucije hrvatskoga gospodarstva radi skupljanja nečijih jeftinih političkih bodova u izbornoj kampanji, objavljeno je u srijedu iz HGK.

“HGK neće dopustiti omalovažavanje institucije hrvatskoga gospodarstva radi skupljanja nečijih jeftinih političkih bodova u izbornoj kampanji, i to zbog nedostatka vlastitih rezultata”, navodi se u pisanoj reakciji predsjednika HGK Luke Burilovića na jučerašnju izjavu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa koji je HGK nazvao “elitističkom prčijom jedne opozicijske stranke”.

U Komori smatraju da je tom izjavom Maras “uvrijedio sve hrvatske gospodarstvenike” te da je “takav način ‘ulične’ komunikacije izvan svakog civiliziranog i kulturnog dijaloga i ne dolikuje ministarskoj funkciji”. “Nadamo se da se više nikada u našoj zemlji neće dogoditi da ljudi bez rezultata i potvrđenih kompetencija obnašaju važne ministarske funkcije. Političke kampanje neće se lomiti na leđima HGK, koja je predstavnik svih hrvatskih gospodarstvenika neovisno o stranačkim preferencijama”, zaključuje se u reakciji predsjednika HGK.

You may also like