HEP potpisao ugovor sa Slovenskim železnicama

HEP je danas u Ljubljani sa Slovenskim železnicama potpisao Ugovor o opskrbi električnom energijom. Ugovor za razdoblje od tri godine, vrijedan 26,5 milijuna eura potpisali su Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnica i Pavao Bujas, direktor HEP Energije-Ljubljana.

Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu.

HEP već opskrbljuje niz velikih kupaca u Sloveniji.

Zelenom električnom energijom (100 posto iz obnovljivih izvora) opskrbljuje Grad Ljubljanu u sklopu ugovora vrijednog 12 milijuna eura.

Osim s Ljubljanom HEP ima ugovore s brojnim drugim tvrtkama i institucijama poput Luke Koper, MOL-a Slovenije (za opskrbu benzinskih postaja), Cimosa, NC Planice, Kazališta Ljubljana, Kazališta Maribor, NLB banke, aBanke, Hotela Bernardin te Zavoda za gozdove.

Prigodom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić je izjavio:

“Iznimno smo zadovoljni što smo dali najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom i sklopili ugovor na tri godine u vrijednosti 26,5 milijuna eura s jednim velikim i važnim kupcem kao što su Slovenske železnice. Riječ je o najvećem poslovnom uspjehu HEP-a na slovenskom tržištu koji dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu. U narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela kako na slovenskom tržištu, tako i na drugim susjednim tržištima.“

HEP je u poslovnom segmentu na slovensko tržište električne energije ušao 2012. godine i na tržištu djeluje tvrtka-kći HEP Trgovine – HEP Energija, piše N1.

‘Veličina HEP-a, reference na domaćem tržištu na kojem opskrbljuje gotovo sve najveće kupce električne energije, vlastita proizvodnja koju karakterizira povoljni proizvodni miks, jamče sigurnost opskrbe HEP-ovih kupaca i u Sloveniji’, priopćeno je u petak iz ove hrvatske kompanije.

You may also like

0 comments