HEP nema problema s opskrbom, potpisuje nove ugovore

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u srijedu je u Kopru s grupacijom Cimos potpisala ugovor o opskrbi električnom energijom, vrijedan 19 milijuna eura, a koji se odnosi na tvrtke grupacije Cimos u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Potrošnja električne energije ovih dana premašuje prošlogodišnje ljetne maksimume, no nema problema u opskrbi kupaca, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske elektroprivrede (HEP). Zbog visokih temperatura zraka i povećanog korištenja klima uređaja, u utorak, 7. srpnja, potrošnja električne energije iznosila 54.020 megavatsati (MWh), što je više od prošlogodišnjeg maksimuma, kažu u HEP-u.

Danas se pak očekuje još nešto veća potrošnja, od 54.500 MWh. Po podacima HEP-a, prošlogodišnji maksimum kada je riječ o ljetnoj potrošnji zabilježen je 13. kolovoza kada je potrošnja iznosila 49.720 MWh. Dosadašnji je pak maksimum u ljetnoj potrošnji zabilježen 16. srpnja 2010. godine, kada je potrošnja iznosila 56.818 MWh. “Iako su ovih dana Hrvatsku zahvatile iznimno visoke temperature zraka, nema nikakvih problema u opskrbi kupaca električnom energijom”, odgovorili su iz HEP-a na Hinin upit.

You may also like