HEP nastavlja opskrbljivati institucije Grada Zagreba

HEP Opskrba i Grad Zagreb potpisali su novi dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom za sve institucije, tvrtke i druge ustanove u vlasništvu Grada, ukupne procijenjene vrijednosti 244 milijuna kuna, priopćeno je u ponedjeljak iz HEP-a.

HEP Opskrba će u sklopu novog ugovora i dalje električnom energijom opskrbljivati više od 300 korisnika u vlasništvu Grada, poput cijelog Zagrebačkog holdinga, vrtića, škola, bolnica, muzeja i drugih ustanova i tvrtki. “Današnje potpisivanje novog ugovora o opskrbi potvrda je uvjerljive liderske pozicije HEP Opskrbe na hrvatskom tržištu, ali i nastavak odlične suradnje HEP-a i Grada Zagreba, koja je započela 2014. godine potpisivanjem prvog dvogodišnjeg ugovora o opskrbi, a koja je u međuvremenu prošle godine potvrđena četverogodišnjim ugovorom za opskrbu javne rasvjete Zagreba”, izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić.

HEP Opskrba osigurala je u rujnu prošle godine četverogodišnje ugovore za opskrbu javne rasvjete Zagreba i Splita, ukupno vrijedne 250 milijuna kuna, dok je 2014. godine sklopila više od 300 milijuna kuna vrijedan dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom javnih institucija u Gradu Zagrebu.

Tome treba dodati i nedavno dobivene opskrbe javne rasvjete Zadra, Bjelovara, Vukovara, Ploča, Metkovića i Kutine te opskrbu električnom energijom Istarske županije, Kliničke bolnice Dubrava i niza velikih hrvatskih kompanija poput koncerna Agrokor, kaže se u priopćenju. Pored toga, kako se dodaje, HEP Opskrba je zajedno s HEP Plinom tijekom 2015. godine ponudila objedinjenu ponudu više energenata i dobila prve kupce kao što su Plodine, Belje i Žito.

HEP Opskrba na hrvatskom tržištu ima više od 68.000 kupaca te drži 85 posto tržišta u kategoriji poduzetništva, kažu u HEP-u. Ističu i širenje na slovenskom tržištu, gdje je nedavno potpisan trogodišnji, više od 26 milijuna eura vrijedan ugovor o opskrbi sa Slovenskim željeznicama te suradnju s grupacijom CIMOS, u sklopu koje je HEP počeo opskrbljivati kupce u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

You may also like

0 comments