HDZ: SDP je prožet recidivima totalitarizma

Iz HDZ-a su u utorak istaknuli kako su zaprepašten činjenicom da SDP, kao socijaldemokratska stranka u 21. stoljeću i u državi koja je članica EU, može tvrditi da je za državu odgovoran jedan čovjek, upozorivši kako to pokazuje da su u SDP-u još uvijek duboko ukorijenjeni recidivi totalitarizma .

“Takav stav pokazuje da su u SDP-u još uvijek duboko ukorijenjeni recidivi totalitarizma, u kojima se vođa Partije tretira kao osoba koja sve vodi i svime upravlja”, ocijenio je HDZ u priopćenju, kojim je reagirao na SDP-ova stajališta glede predizbornih sučeljavanja.

Ističu da će se HDZ zalagat za demokratsko društvo, u kome jedan čovjek neće sve voditi, svime upravljati, kojim će upravljati stručna Vlada, a čiji premijer neće birati ministre koji će o svojim resorima znati manje od njega samoga, kako bi on uvijek bio najpametniji. “Nakon ovakvog stava SDP-a ne čudi zašto Vlada na odlasku još uvijek nema program, a premijer na odlasku izbjegava sučeljavanje timova i programa”, stoji u priopćenju HDZ-a.

SDP je u ponedjeljak objavio priopćenje o sučeljavanju tijekom kampanje u kome, između ostalog, navodi kako je jedan čovjek odgovoran za državu i javnost treba vidjeti daje li mu za to povjerenje, dok iz HDZ-a naglašavaju da se na parlamentarnim izborima trebaju sučeljavati programi stranaka i timovi.

You may also like