HDZ: Milanović samo želi razbiti Most

Nakon SDP-ovog dopisa u kojem Mostu odgovaraju da je Milanovićevo pismo Mostu usuglašeno i s Predsjedništvom SDP-a i svim partnerima koalicije oglasio se i HDZ.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Hrvatska demokratska zajednica ostaje na načelima politike provođenja reformi koja su postavljena kao temelj razgovora s Mostom, za razliku od Milanovića koji u svom pismu Mostu kao glavni problem hrvatskog društva postavlja raspodjelu fotelja.

Milanovićevi ciljevi su poznati: razbiti Most, pod svaku cijenu i svim sredstvima konstituirati Sabor na pet minuta, onemogućiti predsjednicu da imenuje privremenu nestranačku vladu i u nove izbore ući s funkcije premijera, kako bi tijekom kampanje nastavio kontrolirati tijekove novca, represivni aparat i državne medije.

Svaka opcija u kojoj gubi nadzor nad represivnim aparatom kod Milanovića izaziva strah i paniku jer to ujedno znači i početak procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila njegova Vlada i članovi njegove obitelji. Milanović u svome pismu navodi nešto sasvim drugo nego što je govorio dan prije na konferenciji za medije, na kojoj je žestoko izvrijeđao HDZ, Domoljubnu koaliciju i Most, i to najbolje govori koliko su ozbiljni njegovi prijedlozi i ponude u pregovorima.

Osim toga, ovaj Milanovićev preokret u izravnom je sukobu s odlukom Glavnog odbora SDP- a koji je u svojim zaključcima odbio sve prijedloge Mosta’, navodi se u priopćenju.

You may also like

0 comments