Home Ekonomija HDZ je od početka predlagao konverziju

HDZ je od početka predlagao konverziju

by admin

Vladin zakonski prijedlog potpuno će izjednačiti položaj građana s kreditima u švicarskim francima s položajem građana koji imaju stambene kredite u eurima. Vlada će zakonskim rješenjem građanima zaduženima u švicarcima omogućiti pretvaranje kredita u eure. U sklopu konverzije kredita iz franka u euro izračunao bi se i dio glavnice kredita koji bi banke otpisale svojim dužnicima koji su kredite uzeli u francima. Iz Vlade se doznaje kako bi trošak konverzije kredita u euro, kao i otpisa dijela glavnice, u cijelosti snosile banke.

Odluku je komentirao predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić koji pozdravlja ovu odluku. “Pozdravljamo ovo rješenje ako će uistinu doći, jer je to rješenje koje HDZ od početka predlaže. U svim svojim istupima do sada HDZ je predviđala konverziju švicarskog kredita u euro”, rekao je Ćorić.

No, činjenica je da takvo rješenje nije odluka Milanovićeve ekipe, već je riječ o prijedlogu koji je iznio HDZ i njegov predsjednik Tomislav Karamarko te je tako Vlada zapravo bila prisiljena prihvatiti HDZ-ovo rješenje koje je dogovoreno na “Razgovorima za bolju Hrvatsku”. Naime, tom su se prilikom sastali predsjednik HDZ-a i predstavnici Udruge Franak, a sastanak je održan u srijedu, 22. srpnja u Zagrebu. Nakon sastanka na kojem je iza zatvorenih vrata predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima primio predstavnike Udruge Franak, predstavnik HDZ-a Goran Marić izjavio je da je HDZ saslušao sve probleme koja im je iznijela ta udruga i da ima veliko razumijevanje za njihovo stanje.

Related Posts