Home Hrvatska HDZ iz Karlovca: Vladajuća većina je stabilna

HDZ iz Karlovca: Vladajuća većina je stabilna

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZa zasjedaju u Karlovcu dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz stranke.[/vc_column][vc_column width=”2/3″]”Ne opravdavam postupak Milinovića, dapače, mislim da je pogriješio. Smatram danas, a smatrao sam i u petak da se o tome uživo trebalo razgovarati”, komentirao je Domagoj Ivan Milošević izbacivanje Darka Milinovića iz HDZ-a.[/vc_column][/vc_row]

Branko Bačić, član Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, rekao je uoči sastanka, kako je vladajuća većina stabilna, neovisno o postupku Milinovića. Nakon što je jučer donesena odluka o izbacivanju Darka Milinovića iz redova stranke, Andrej Plenković u Karlovcu se sastao s vodstvom HDZ-a.

Tema sastanka nije navedena, no za pretpostaviti je da će se razgovarati o saborskoj većini. Naime, Darko Milinović ranije je najavljivao da će, ako ga izbace iz stranke, aktivirati svoj zastupnički mandat. To bi značilo da HDZ s koalicijskim partnerima ima minimalnu većinu od 76 ruku u Saboru, što bi moglo dodatno zakomplicirati rad Vlade jer bi prilikom svakog glasovanja o njihovim zakonima svi zastupnici trebali biti prisutni. Vladajući su nekoliko puta do sada u ovom sazivu Sabora imali problema s kvorumom prilikom glasovanja.

Šef SDP-a Davor Bernardić zatražio je da se parlament raspusti i pripreme novi izbori, a analitičari nagađaju da bi i to mogla biti opcija za šefa HDZ-a kako bi učvrstio poziciju u stranci.

Kako se doznaje, tema razgovora bit će i stanje u Uljaniku. Čeka se odluka Bruxellesa o planu restrukturiranja, a iz oporbe stižu zahtjevi za osnivanjem istražnog povjerenstva o brodogradilištima i optužbe da je Vlada prekasno reagirala.

Related Posts