HDZ i SDP odlučuju o ponudi Mosta

Predsjedništvo HDZ-a će u subotu u podne, a Predsjedništvo SDP-a u 17 sati odlučiti hoće li potpisati Sporazum o sudjelovanju u tripartitnoj vladi koju predlaže Most.

Od dviju velikih stranaka to je na sastanku u petak zatražio čelnik Mosta Božo Petrov te dvjema velikim koalicijama dao rok do 19 sati u subotu da se očituju o sporazumu, po kojemu bi na čelu tripartitne vlade bio nestranački premijer ili kandidat Mosta, dok bi se sve odluke vezane uz vladu i konstituiranje Sabora donosile konsenzusom, uz pristanak HDZ-a i SDP-a.

Potvrđeno je to Hini u Mostu iz kojega, međutim, poručuju kako je netočno da se od HDZ-a i SDP-a tražilo da potpišu raspodjelu ministarstava po strankama. U prostorijama Mosta u Zagrebu u subotu u 14,30 sati nastavljaju se razgovori stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti.

 U 19 sati trebao bi se održati novi sastanak čelnika Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste  o definiranju mandatara za sastav vlade. Kako je u petak navečer najavio čelnik Mosta Božo Petrov, nakon toga sastanka trebalo bi biti sve riješeno.  U ime Mosta nezavisnih lista, sastanku na temu poduzetništva, energetike, izbornog zakonodavstva, pravosuđa, znanosti i obrazovanja, nazočit će Jasna Matulić, Slaven Dobrović, Robert Podolnjak, Juro Martinović i Ivan Tomljenović, objavio je u subotu Most nezavisnih lista na svojoj Facebook stranici.

You may also like