Home Hrvatska HDSSB postrojio gardu i predao liste

HDSSB postrojio gardu i predao liste

by Agencije

Čelnici HDSSB-a predali su u ponedjeljak navečer Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za dvije slavonske izborne jedinice, IV. i V., a u Hrvatski sabor su došli u pratnji Slavonske sokolske garde, koja se ‘postrojila’ na Markovu trgu.

“HDSSB tradicionalno izlazi na izbore u koaliciji s narodom, izlazi u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici. Očekujemo najmanje ponavljanje rezultata s prošlih parlamentarnih izbora, a to je šest zastupničkih mandata”, izjavio je novinarima predsjednik stranke Dragan Vulin. Na pitanje zašto na listama nema najaktivnijeg saborskog zastupnika Bore Grubišića, Vulin je odgovorio da se stranka “pomlađuje”. “Pomlađujemo listu, nova generacija političara koji su isto tako kvalitetni i vrijedni, pruža podršku”, rekao je Vulin i dodao kako je odluka bila na samom Grubišiću.

HDSSB je u ponedjeljak ujutro napustio još jedan saborski zastupnik, predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a Dražen Đurović, a Vulin kaže kako je i njega iznenadio taj potez. “Sinoć je Predsjedništvo glasalo za liste, Đurović je potpisao očitovanje o prihvaćanju kandidature, no osobne ambicije su tu prevladale”, ustvrdio je Vulin.

Na pitanje s kim će HDSSB postizborno koalirati, kazao je kako su “jednako udaljeni od svih”. Vulin je novinarima rekao da je on prvi na listi u V. izbornoj jedinici (Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija), dok listu u IV. (Osječko-baranjskaj i Virovitičko-podravska županija) nosi Branimir Glavaš.

Kandidati HDSSB-a u Sabor su došli u tamnim odijelima s grbom Slavonije, dok su se pripadnici Slavonske sokolske garde postrojili u crnim uniformama i stranačkim zastavamma u rukama. U pretežito muškoj gardi, koju u HDSSB-u nazivaju sportsko-rekreacijskom sekcijom stranke, bile su i dvije djevojke, koje su zajedno s kolegama izvršavale zapovijedi “trenera”, glasno odgovarajući na vojni pozdrav “Domovini vjerni – uvijek vjerni”.

Related Posts