Home Hrvatska HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića

HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića

by admin

HDSSB je u petak poručio da čvrsto stoji iza svoga župana Vladimira Šišljagića, kojeg je Uskok optužio za zlouporabu položaja i ovlasti, nimalo ne sumnjajući u njegovu nevinost i da je dužnost župana obnašao časno, potpuno u skladu s hrvatskim zakonima.

Šišljagić i bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin terete se da su, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, u više navrata od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala bespovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog iznosa. Time su si pribavili protupravnu imovinsku korist, a Županiju oštetili za više od 120.000 kuna.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je na konferenciji za novinare da je na sjednici Predsjedništva stranke i Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku jednoglasno odlučeno da nikakve ostavke na županijske ili stranačke dužnosti ne dolaze u obzir. Šišljagić će i dalje biti osječko-baranjski župan i predsjednik stranačkog Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku, u čemu ima “puno povjerenje stranke”, rekao je Vulin.

Podsjetio je da je istraga protiv Šišljagića pokrenuta dva tjedna prije izbora za Europski parlament, a znakovitim smatra podizanje optužnice prije početka kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. Snažni HDSSB, koji samostalno izlazi na izbore, “smeta lijevima i desnima”, kaže Vulin dodajući kako je to razlog za “tempirano podizanje optužnice protiv Šišljagića”.

Podizanje optužnice pred sam početak predizborne kampanje nimalo nije iznenadilo HDSSB jer je bilo još takvih primjera od početka osnivanja stranke i progona njezina osnivača Branimira Glavaša, a progon represivnog aparata se nastavlja do danas, ustvrdio je Vulin. Ni ovo podizanje optužnice neće nas obeshrabriti ili uplašiti u borbi za interese Slavonije i Baranje već ćemo, bez obzira na sve što nam rade, na parlamentarnim izborima ostvariti izvrstan rezultat tako da bez nas nitko neće moći sastaviti novu Vladu, poručio je Vulin.

Related Posts