Hasanbegović više neće govoriti o lokalnim izborima

Saborski zastupnik HDZ-a i nekadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je za Novi list da se više neće oglašavati o načinu na koji je Drago Prgomet izabran kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, kao ni općenito o izborima u glavnom gradu.

“Ovim sam razgovorom razjasnio svoje poglede na političke okolnosti koje su dovele do ove situacije. Nisam kandidat i ne sudjelujem u lokalnim izborima jer to nitko od mene nije ni tražio”, rekao je Hasanbegović za Novi list.

Naime, Hasanbegović je u razgovoru za Jutarnji list rekao da je Prgomet postao kandidat zato što je “predsjednik stranke i Vlade očito procijenio da mu je važnija potpora trojice navodno Bandićevih ljudi u Saboru od pobjede HDZ-a u Zagrebu”. Dodao je da je time “stvoren prostor za druge, sistemski alternativne kandidate kakvih nije bilo u proteklih 17 godina”, te naglasio da misli da Brunu Esih. Odgovarajući na pitanje hoće li sudjelovati u Prgometovoj kampanji Hasanbegović je rekao da nije “ni na koji način uključen u njegovu kampanju”, te da se to do njega nije ni tražilo.

A predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković tijekom vikenda poslao je dosad najjasniju poruku Hasanbegoviću da pazi da ne prijeđe granicu u iskazivanju nezadovoljstva izborom Drage Prgometa za kandidata stranke za zagrebačkog gradonačelnika. Odgovarajući na izravno pitanje je li moguće izbacivanje Hasanbegovića iz stranke Plenković je odgovorio da “ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata”. “Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a. Očekujem od kandidata HDZ-a da imaju podršku svih naših članova, naših županijskih i gradskih organizacija i pri tome ćemo voditi računa kako će se pojedini naši članovi ponašati”, rekao je Plenković.

Sam kandidat HDZ-a Drago Prgomet dao je pak puno pomirljiviju izjavu vezano da daljnju sudbinu Hasanbegovića u stranci, te naglasio da nekadašnji ministar kulture nije dao izravnu podršku Bruni Esih. “Duboko vjerujem da su neki procesi kao što je izbacivanje davno iza nas. Pokazali smo širinu, prihvaćamo različitost mišljenja. Gospodin Hasanbegović je bio vrlo jasan kada je rekao da je samo jedan kandidat HDZ-a”, rekao je Prgomet.

You may also like