Hasanbegović: Govor Zorana Milanovića je govor iz septičke jame

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović u razgovoru za Index oštro je napao izjave Zorana Milanovića tajno snimljene na sastanku s Josipom Klemmom i Dražimirom Jukićem. Milanović je za srbijansku diplomaciju rekao da je “šaka jada”, a za Bosnu i Hercegovinu je ustvrdio da „uopće nije država“. “To je govor iz septičke jame”, rekao je Zlatko Hasanbegović.

Odmah po objavi audio zapisa sa spomenutog sastanka zaredale su osude Milanovićevih riječi. Jedna od glavnih ocjena je da se pokušao dodvoriti braniteljima govoreći im ono za što je mislio da žele čuti. “Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rječnik”, rekao je Hasanbegović, za Index.

Podsjetimo, Jutarnji list je u srijedu objavio audio zapise sastanka Zorana Milanovića s braniteljima. Na njima se može čuti kako Milanović, između ostalog govori da je srbijanska diplomacija “šaka jada koja želi vladati Balkanom”, da je “ovo u BiH možda još opasnije, to je “big shit”. BiH nije država tamo nemaš s kime što razgovarati.”

You may also like