HAC ONC otpustio ljude zbog pljačke tvrtke

HAC ONC nedavno je završio opširno izvješće u kojem se na zapisima videokamera s naplatnih kućica vidi kako neki njihovi djelatnici sudjeluju u krađi, javlja Večernji list.

Riječ je o 200 radnika na naplatnim kućicama, a većini od njih prijeti otkaz. Prema anonimnim pismima nekih djelatnika, navodno su bili prisiljeni sudjelovati u krađi, i to u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta. Sumnja se da je u svemu sudjelovao cijeli lanac zaposlenika – od blagajnika do srednjeg menadžmenta. “Sam izraz ‘kralo’ je nešto što je malo preuranjeno govorit da se baš o tome radi. To mogu komentirati posljedicom toga što smo mi kao sindikati radničko vijeće u kolovozu i rujnu osporavali nezakonite smjene nove uprave na čelu s Slavicom Grđan gdje su oni smjenjivali ljude da bi postavljali svoje prijetelje ničim obrazloženim i već imamo tri sudske tužbe po tom pitanju.

Također smo osporavali nezakonitu javnu nabavu koju su oni proveli. I nakon toga im nismo dopustili da rade ono što je radio Božidar Kalmeta i njegova vlada, odlučili su se osvećivati onima najnezaštićenijima a to su radnici koji rade na naplati cestarine, rekao je Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata za HRT.

You may also like