Haag odbio zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Međunarodni sud pravde u Haagu odbio je zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)”, potvrđeno je za N1.

Delegacija Bosne i Hercegovine, podsjetimo, predala je zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije 23. veljače ove godine.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i predsjednik Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pisali su Međunarodnom sudu navodeći da Sakib Seftić nije dobio legitimitet institucija BiH i Predsjedništva da u ime BiH pokreće zahtjev za reviziju.

Međunarodni sud je poslije prijema pisama zatražio od članova Predsjedništva BiH da se izjasne o tome da li Seftić ima neophodni legitimitet.

(N1)

You may also like

0 comments