Home Politika H. Clinton pozlilo zbog upale pluća

H. Clinton pozlilo zbog upale pluća

by Agencije

Demokratskoj kandidatkinji na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton liječnici su u petak dijagnosticirali upalu pluća, što je razlog njezine slabosti i ranijeg napuštanja svečanog obilježavanja obljetnice atentata 11. rujna u New Yorku tijekom koje joj je pozlilo, pišu u ponedjeljak svjetski mediji.

Dr. Lisa Bardack, njezina liječnica, rekla je da je upala pluća Hillary Clinton dijagnosticirana u petak kada su joj propisani antibiotici te da joj je na ceremoniji u New Yorku pozlilo zbog dehidracije i vrućine. U liječničkom priopćenju stoji da se Clinton dobro oporavlja.

Dužnosnik njezine kampanje kazao je da je zbog bolesti Clinton prisiljena odgoditi dvodnevno putovanje u Kaliforniju predviđeno za ponedjeljak. “Državna tajnica Clinton kašljala je zbog alergije. U petak je, na pregledu zakazanom zato što kašalj nije prestajao, ustanovljeno da joj se razvila upala pluća”, rekla je dr. Bardack, dodavši kako su joj propisani antibiotici te mirovanje.

Prošli mjesec liječnica je kazala da je Clinton “odlična zdravlja te da je u stanju obavljati predsjedničku dužnost”.

Informaciju o tome da je potencijalnoj budućoj američkoj predsjednici pozlilo iskoristili su pristaše republikanskoga kandidata Donalda Trumpa koji dovode u pitanje njezino zdravstveno stanje i buduću funkciju. Dužnosnici njezine kampanje odbacili su insinuacije nazvavši ih teorijom zavjere. “Nakon što joj je dijagnosticirana upala pluća Hillary Clinton prisustvovala je dvosatnom sastanku o nacionalnoj sigurnosti, održala konferenciju za novinare te potom, po vrućem i sparnom vremenu, provela sat i pol na ceremoniji obilježavanja atentata 11. rujna na New York”, rekao je Peter Daou, njezin nekadašnji suradnik.

Bivšoj prvoj dami pozlilo je tijekom sudjelovanja na komemoraciji 15. obljetnice atentata 11. rujna kojoj je prisustvao i njezin republikanski protivnik Donald Trump. Republikanski milijarder mjesecima ponavlja da bivša šefica američke diplomacije (68) ima zdravstvenih problema, zbog čega, po njegovu mišljenju ne može biti izabrana za predsjednicu.

Clinton je s ceremonije prevezena u stan svoje kćeri Chelsea na Manhattanu, a nakon nekog vremena izašla je van, rekavši novinarima da se “osjeća sjajno” te se uputila prema svojem domu u Chappaquai.

Related Posts