Gvozden Flego objavio SDP – Programski manifest

U internom dokumentu nazvanom ”SDP – Programski manifest”, što ga je napisao saborski zastupnik i bivši ministar znanosti Gvozden Srećko Flego stoji: ”Socijaldemokratska politika mora iznaći nove sadržaje i nove metode djelovanja. Socijaldemokratska politička opcija treba biti na čelu promišljanja novog i izgradnje drugačijeg društva.”, donosi Direktno.hr.

Flego je dokument poslao na adrese svih članova Predsjedništva Socijaldemokratske partije Hrvatske. Taj dokument je prijedlog za političkim zaokretom SDP-a prema ljevici, ali još više, to je prva formulirana kritika načina na koji se vodi SDP. ”Ovo je interni dokument koji nije namijenjen javnosti, ali činjenica je da se SDP mora osvježiti i mijenjati sadašnju politiku. U poruci kolegama iz Predsjedništva napisao sam da mogu iznijeti vlastite sugestije i prijedloge ili sve zanemariti. Oni su odlučili zanemariti.

Razumije se da sam eksplicitno nezadovoljan politikom Zorana Milanovića, pod čijim smo vodstvom poraženi četiri puta zaredom. Očito je da su u politici SDP-a potrebne promjene. To više što SDP-ova politika, baš kao i HDZ-ova, uvelike utječe na situaciju u Hrvatskoj. Mislim da smo puno toga što sadrži manifest mogli upotrijebiti u predizbornoj kampanji, a ovako, treba čekati završetak izbora i zatim odlučiti kojim će putem SDP ići u budućnosti”, rekao je Gvozden Flego