Gvinejski kardinal usporedio rodnu ideologiju i Islamsku državu

Gvinejski kardinal Robert Sarah, jedan od Papinih “ministara”, ocijenio je da rodna ideologija i organizacija Islamska država (IS) imaju jednako sotonsko podrijetlo, rekao je u govoru na sinodi o obitelji, objavili su mediji. “Teološko razmatranje nam omogućuje da u našem vremenu vidimo dvije neočekivane prijetnje, na suprotnim stranama, s jedne strane idolatrija zapadne slobode, a s druge vjerski fanatizam”, rekao je Sarah.

“Nalazimo se između rodne ideologije i IS-a”, dodao je u tom govoru održanom prošlog tjedna taj konzervativni svećenik. n”To što su nacizam, fašizam i komunizam bili u XX. stoljeću, danas su zapadne ideologije o homoseksualnosti i pobačaju, te islamski fanatizam”, istaknuo je. “Te dvije radikalizacije stvaraju velike opasnosti za obitelj, njezino razjedinjenje u sekulariziranom zapadnom svijetu preko brzog i jednostavnog razvoda, pobačaja i homoseksualnih zajednica”, istaknuo je kardinal.

On je dodao da s druge strane, postoji pseudo obitelj islama koji ozakonjuje poligamiju, seksualno ropstvo, brakove djece. Neki ključevi nam omogućuju razlikovanje jednakog sotonskog podrijeta ta dva pokreta. Oba se zalažu za opći i totalitarni zakon, a izrazito su netolerantni i uništavaju obitelj i crkvu.

Gvinejski kardinal Robert Sarah, pročelnik Kongregacije za bogoštovlje jedan je od potpisnika pisma Papi u kojem desetak konzervativnih kardinala oštro osporavaju način rada sinode o obitelji i izražavaju bojazan da je sve unaprijed odlučeno.

You may also like