Home Hrvatska Gubici Styrie zbog slabog rezultata u Hrvatskoj

Gubici Styrie zbog slabog rezultata u Hrvatskoj

by admin

Austrijska medijska grupa Styria objavila je u srijedu da je poslovnu godinu 2014. zaključila s gubitkom ponajprije zbog otpisa nematerijalne imovine, te ulaganja i restrukturiranja i slabog rezultata temeljnog poslovanja u matičnoj Austriji i u Hrvatskoj. Grupa je prema priopćenju zaključila poslovnu godinu 2014. s gubitkom prije poreza od 27,7 milijuna eura.

Prema podacima na internetskoj stranici, Styrijin portfelj brendova obuhvaća, između ostalog, austrijske listove Kleine Zeitung, Die Presse i WirtschaftBlatt, te hrvatski Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik, časopise IQ, Moje zdravlje i VP magazin za vojnu povijest i digitalne medije uključujući Popustolovac, Njuškalo i Gastro.hr. “Negativan rezultat proizišao je u prvom redu iz otpisa vrijednosti kompanija”, stoji u priopćenju grupe.

Među dodatnim faktorima koji su utjecali na poslovni rezultat izdvajaju i ulaganja u digitalna poduzeća (minus 8,2 milijuna eura), izvanredne troškove strateškog preustroja grupe Styria i slabo operativno temeljno poslovanje (plus devet milijuna eura) na glavnim tržištima Austriji i Hrvatskoj.

Konsolidirani prihodi na razini grupe smanjili su se za 3,6 posto, na 327 milijuna eura. Ako se uzmu u obzir i odgovarajući udjeli u prihodima ostalih kompanija u Styrijinom vlasništvu, uključujući i one manjinske, prihodi su smanjeni za 1,5 posto, na 435 milijuna eura, između ostalog i zbog povlačenja sa slovenskog novinskog tržišta. “Rezultati za 2014. odražavaju stratešku transformaciju koja s jedne strane uključuje skupo restrukturiranje a s druge naznačuje značajna ulaganja u poslovanje okrenuto budućnosti”, tumači u priopćenju izvršni direktor Styrije Markus Mair. U prvih šest mjeseci ove godine grupa Styria ponovo pokazuje pozitivne rezultate, navodi se u priopćenju.

Related Posts