Home Europska unija Growww program MOL-a započeo

Growww program MOL-a započeo

by Energypress.net

Na dvodnevnom događanju nazvanom OnBoarding Days, održanom ovaj tjedan u Zagrebu, MOL Grupa je poželjela dobrodošlicu za 200 upravo zaposlenih mladih profesionalaca na početku njihove međunarodne karijere. Tijekom 2007. godine MOL Grupa pokrenula je program Growww koji se pokazao izvrsnim rješenjem za pronalaženje i privlačenje talenata. Putem ovog programa zaposleno je 1.770 diplomanata, a stopa ostanka u kompaniji najbolja je u klasi i iznosi 83%.

U ožujku 2015. otvorene su prijave za Growww program za diplomante iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Pakistana, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije. Ove godine prijave su bile otvorene tri mjeseca, a u tom razdoblju se za Growww prijavilo više od 10,000 kandidata iz različitih polja, uključujući strojarstvo, ekonomiju, geološke i društvene znanosti.
„Ponosni smo što 200 ambicioznih, stručnih talenata možemo ponuditi priliku da postanu dijelom selekcijskog i razvojnog programa Growww na početku svojih međunarodnih karijera u MOL Grupi. U programu Growww mladi diplomanti dobivaju najbolju moguću priliku da se suoče sa stvarnim poslovnim izazovima i aktivno oblikuju svijet kroz naftnu i plinsku industriju vlastitom pozitivnom energijom“, rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica ljudskih potencijala MOL Grupe.

Razvojni i selekcijski program Growww diplomantima pruža jedinstvenu priliku da svoju karijeru započnu u globalno integriranoj naftnoj i plinskoj tvrtci i steknu radno iskustvo kroz obuku, zadatke na radnom mjestu i mentorsku podršku najboljih profesionalaca u interkulturalnom radnom okruženju. Tijekom trajanja programa Growww mladi profesionalci stječu stvarno radno iskustvo i uče izravno od visokopozicioniranih menadžera MOL Grupe.

Program je vrlo popularan i među mladim talentima iz Hrvatske. Ove godine se za Growww prijavilo tisuću diplomanata, od čega je u INA-i zaposleno 46. Jedan od njih je i Tin Vrandečić. „Za program sam doznao s info ploče na fakultetu i htio sam mu se pridružiti jer MOL Grupa ima izvrsnu reputaciju, a ja kao inženjer strojarstva želim učiti, razvijati se u profesionalnom smislu i pridonijeti razvoju tvrtke.“

I drugi nadareni mladi stručnjaci iz Hrvatske započet će svoje karijere u različitim odjelima MOL Grupe. Josip Lucić dobio je posao u sjedištu MOL Grupe u Budimpešti. „Odlučio sam sudjelovati u programu Growww jer predstavlja jedinstvenu priliku za učenje i zapošljavanje, a moje zanimanje za naftnu industriju uputilo me na MOL Grupu kao najpoželjnijeg poslodavca“, objasnio je.

Nakon što završe program, većina sudionika programa Growww mogu nastaviti karijeru u MOL Grupi na različitim stručnim ili čak menadžerskim pozicijama. Od početka programa 2007. godine zaposleno je 1.770 sudionika, od čega oko 500 u INA-i, dok je 37% bivših polaznika programa napredovalo na višu poziciju unutar MOL Grupe.

Cilj Growww programa MOL Grupe je razviti i održavati nasljedni sustav talenata za svoje poslovne potrebe. Nagrađivanim programima zapošljavanja i razvoja talenata Growww, Freshhh i Uppp, MOL

Related Posts