Home Politika Grmoja u Saboru brani Dobrovića

Grmoja u Saboru brani Dobrovića

by Marijan Opacak

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je u četvrtak da će se, sve dok Most bude upravljao Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama, postupati sukladno zakonu, odbacivši napise Slobodne Dalmacije da kum predsjednika Mosta i Sabora Bože Petrova “s ulice šefuje Hrvatskim vodama”.

“Dok Most bude upravljao Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama, postupat će se sukladno zakonu, a pitanja odlaganja otpada rješavat će se na sustavan način i nikome nećemo dopustiti nezakonite radnje”, istaknuo je Grmoja.

Stanku u Saboru zatražio je kako bi se osvrnuo na naslovnicu Slobodne Dalmacije, koja piše kako kum Bože Petrova Mario Bukmir, koji je nakon pritiska javnosti zbog kumskih veza s čelnikom Sabora i Mosta odustao od mjesta zamjenika direktora Hrvatskih voda, “s ulice’ vlada Hrvatskim vodama”. Taj splitski dnevni list piše i da je Bukmir djelatnice splitskog ureda Hrvatskih voda tjerao da lažiraju izvješće o utjecaju na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Nakon Hanza medije u kampanju protiv Mosta uključila se i Slobodna Dalmacija

Grmoja je uvjeren kako se, “nakon medijskog rata Hanza medije protiv Mosta”, u kampanju sada uključila i Slobodna Dalmacija.

“Sada se u tu kampanju uključila i Slobodna Dalmacija, a iz Dubrovnika je povučen čovjek koji se dokazao kolumnama protiv Mosta. Maknut je glavni urednik Slobodne Dalmacije i postavljen čovjek koji ima zadatak da u predizbornom razdoblju rastura Most tamo gdje je najjači”, poručio je Mostov zastupnik.

Istina je, kaže, da je pet djelatnica Hrvatskih voda, “od kojih su neke i članovi određenih stranaka”, netko natjerao da naprave izvješće koje uopće nisu bile ni ovlaštene potpisati. “I onda je jedan od tih koji su vršili pritisak, dožupan Šošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na sastanku s ministrom Dobrovićem nezakonito mahao s tim, jer ne bi smio imati te dokumente. A to izvješće koje su djelatnice potpisale može potpisati samo čelni čovjek VGO-a Split i suprotno je Pravilniku o utvrđivanju zona sanitarne zaštite izvorišta”, istaknuo je.

Kako bi priča bila sočnija, treba uvući i kuma

Grmoja tvrdi kako Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode traže da se postupa po pravilniku, ali da onda “netko s tim manipulira”. “A kako bi priča bila sočnija, treba uvući i kuma. Kumu je navodno netko poslao mail, a zato što je primio mail on drma Hrvatskim vodama i odlučuje što će biti s Lećevicom? Ne odlučuje on, već ministar i uprava Hrvatskih voda i to isključivo sukladno zakonu”, ustvrdio je.

Ivica Mišić (Promijenimo Hrvatsku) stanku je zatražio zbog lošeg stanja u Hrvatskim željeznicama, te poručio: “Kakva država takve i željeznice”.

“Sindikati u infrastrukturi, ne bi vjerovali, imaju 105 sindikalista – 37 profesionalaca i ostali koji dobivaju plaću kao povjerenici. od 11 do 15 tisuća kuna dobivaju plaću tih 37, a ovih ostalih 68 od 7 do 10 tisuća kuna. Da li je to normalno”, pitao se Mišić.

(Agencije)

Related Posts