Grmoja: Ne tražimo alibi za nove izbore

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je u izjavi za Dnevnik HRT-a kako je današnjim sastankom učinjen veliki pomak jer su predsjednici SDP-a i HDZ-a Zoran Milanović i Tomislav Karamarko sjeli za isti stol.

Rekao je i kako se cijelo ovo vrijeme vršio pritisak na Most, uz tvrdnju da odugovlači. A danas kad smo postavili određene uvjete, čulo se da vremena ima i da nije panika. Uvjeren je da je Most išao pravim putem – predstavili smo reforme na koje su svi pristali, a zatim smo ponudili krenuti i zajedničkim putem u njihovu ostvarivanju, izjavio je.

Odbacio je tvrdnju da je današnji sastanak samo alibi za nove izbore. Ako i jedna i druga koalicija imaju odgovornost prema svojim biračimam i mi imamo odgovornost prema svojima. Obećali smo da se nakon izbora nećemo prikloniti ni jednoj opciji, istaknuo je. Grmoja je rekao i kako Most nudi rješenje iz ove pat-pozicije. Na njima je da pokažu imaju li snage provesti ono oko čega smo se svi složili.

Također smatra da nije prevara birača ako ni jedan lider ne bude mandatar jer ni jedan od njih nije dobio potporu birača. Nestranačka osoba je jedino rješenje. Ono što smo ponudili nije ucjena, već realna ponuda na temelju potpore koju su nam dali birači na izborima, istaknuo je Grmoja.

You may also like