Grmoja: Nastavljamo pregovore s HDZ-om

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja obratio se novinarima nakon sastanka Mostova Nacionalnog vijeća, koji je u njihovoj središnjici počeo u utorak u 10 sati, i to nakon što je SDP u ponedjeljak odbio mogućnost “trojne” Vlade.

Više puta je ponovio da žele “reformsku Vladu, s nestranačkim premijerom na čelu”. “Imali smo raspravu o prijedlozima HDZ-a, a prodiskutirali smo i SDP-ovo obraćanje Zorana Milanovića, gdje stoji da odbacuju mogućnost suradnje s HDZ-om i gdje kažu da premijer može biti samo politički legitiman, a kada smo pričali s HDZ-om, ostavili su otvorena vrata za nestranačkog premijera”, rekao je Grmoja. “Stavili smo odluku na glasovanje, i svih 15 saborskih zastupnika Mosta su prihvatili nastavak razgovora s Domoljubnom koalicijom, isključivo na platformi nestranačkog premijera, s otvorenom mogučnošću suradnje s koalicijom Hrvatska raste.”

“Nastavljamo razgovore s HDZ-om uz otvorena vrata koaliciji Hrvatskla raste”, ponavljao je Grmoja. “Odbili smo konstituiranje Sabora bez saborske većine, nećemo formirati Sabor dok nemamo jasnu većinu. Trećoj strani su otvorena vrata.” “HDZ je jasno rekao da ostavlja otvornu mogućnost za nestranačkog premijera, a drugi pozitivan odgovor je “spremni smo prihvatiti i suradnju s onima iz lijeve koalicije koji podupiru reforme na temelju sturčnosti i odgovornosti”, kaže Grmoja i dodaje da je “Milanović jasno odbacio tu mogućnost.”

Podsjećamo, SDP se u utorak javio s opširnim dopisom koji je poslao Mostu. Dopis je OVDJE. “Pozivamo i SDP, jedini je koji može testirati ozbiljnost HDZ-a, neka Milanović kaže da pristaje na trojnu vladu i onda ćemo vidjeti, mi ga pozivamo da promijeni mišljenje.” Grmoja kaže i da je “za SDP najveći uteg HNS.” “Ne idemo sa 15 potpisa za Domoljubnu koaliciju, nego idemo u razgovore o reformama. Mi smo se složili oko reformi, a to što netko drugi čuva svoju fotelju, to nama nije bitno”, kaže Grmoja.

 

You may also like