Grmoja: Na sve načine ćemo vratiti INA-u u hrvatske ruke

Jedan od osnivača Mosta i kandidat na listi za VI. izbornu jedinicu Nikola Grmoja koji je u ponedjeljak boravio u Sisačko-moslavačkoj županiji, komentirao je izjavu tamošnjeg biskupa Vlade Košića kako očekuje da Most nakon izbora koalira s HDZ-om, poručivši da ona ne može imati nikakav utjecaj na odluku Mosta i da “političari moraju ozbiljnim i odgovornim radom potvrditi da drže do nekih vrijednosti, a ne se slikati s biskupima prije izbora”.

“Nikakav utjecaj na odluke Mosta ne može imati poziv biskupa Košića za koga bi se trebali opredijeliti. Promjena jednog čovjeka u HDZ-u, iako je on puno umjereniji i prihvatljiviji hrvatskim biračima, ipak ne mijenja stranku, jer su ostali isti ljudi. To se vidi i na novom planu gospodarenja otpadom, gdje su interesni lobiji izvršili pritisak na HDZ, pa je izostala potpora planu, koju je u interesu hrvatskih građana”, zaključio je Grmoja koji je boravio u Sisku, Petrinji i Glini gdje se htio upoznati s problemima tamošnjih stanovnika.

“Listu Mosta u VI. izbornoj jedinici nosi saborska zastupnica Jasna Matulić, a ja sam drugi na listi, kako bih dao potporu lokalnim kandidatima s liste. Najveći problem vezan uz Sisak i ovu županiju je sudbina Rafinerije nafte u sklopu INA-e. Nastojat ćemo na sve načine vratiti INA-u u hrvatske ruke”, rekao je Grmoja.

Dodao je i kako je ministar gospodarstva iz kvote Mosta Tomislav Panenić zaustavio odlazak domaće nafte. “Mi ćemo se i nadalje zauzimati za zaštitu nacionalnih interesa i borbu protiv korupcije. Također ćemo nastojati da se državno zemljište podijeli našim poljoprivrednicima. To su poruke koje ćemo promovirati tijekom naše kampanje”, rekao je Grmoja.

Također je napomenuo kako su na listi uglavnom ljudi iz VI. izborne jedinice, koji dobro poznaju lokalne probleme i potrebe. Most, kako je dodao, očekuje bolji rezultat nego na prošlim parlamentarnim izborima, jer je, tvrdi, pokazao dosljednost koju su građani prepoznali.

You may also like