Home Energetika Grbin traži da Vlada objavi cjelovit pravorijek arbitražnog suda

Grbin traži da Vlada objavi cjelovit pravorijek arbitražnog suda

by Agencije

Peđa Grbin je istaknuo kako je SDP već uputio Vladi zahtjev da objavi pravorijek izgubljenog arbitražnog spora u slučaju Ina – MOL iz Geneve.

“Prije otprilike dva tjedna, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, zatražili smo dostavu arbitražnog pravorijeka. Jedini odgovor kojeg smo dobili je da će Vlada provesti test razmjernosti može li nam to dati ili ne. Ne samo javnost, nego ni mi saborski zastupnici to ne dobijamo. Zbog toga smo u interpelaciji, koju smo uputili prošli tjedan, ne samo da nam se dostavi taj pravorijek, već da nas se izvjesti što Hrvatska namjerava poduzeti u ovim procesima i da nas obavijesti kolika je šansa za uspjeh u takvim procesima kako ne bi nastajali novi troškovi za Hrvatsku”, izjavio je.

“Kada se krenulo u osporavanje tog ugovora, u RH je egzistirala presuda koja je ukazivalda da je u temelju tog ugovora koruptivno djelu koje je počinio MOL prema g. Sanaderu. U međuvremenu, ta osonova je otpala. Imajući sve u vidu, naravno da Vlada RH mora podstrati argumente zbog čega, kako i pod kojim uvijetima idemo dalje. Mislim da je minimum toga da krenemo s objavom presude, čiji su djelovi već objevljeni. MOL je u Mađarskoj, sukladno svojim propisima, objavio djelove toga. Imamo parcijalno djelove toga, a ne cijeli tekst”, zaključio je.

Related Posts