GRADONAČELNIK HAMBURGA SE ISPRIČAO ZBOG NASILJA

Gradonačelnik Hamburga, Olaf Scholz, ispričao se u srijedu stanovnicima grada zbog nasilja što je poremetilo prošlotjedni samit svjetskih čelnika iz skupine zemalja G20.
Oko 20.000 policajaca borilo se da zadrži nekoliko stotina protu-kapitalističkih nasilnika koji su nasrtali na automobile, pljačkali trgovine i bacali molotovljeve koktele i kamenje tijekom samita 7. i 8. srpnja. Više desetaka tisuća ljudi pritom je prosvjedovalo mirno.

Scholz, više rangirani socijaldemokrat koji je kotirao kao potencijalni budući stranački čelnik, izjavio je da tijekom samita nije bilo moguće osigurati sigurnost svugdje u gradu. “Za ono što se dogodilo, ispričavam se ljudima iz Hamburga”, dodao je.

Gradonačelnik kojega su hamburški konzervativci pozvali na ostavku za nasilje je optužio “kriminalnu mafiju za koju je rekao da želi ozlijediti i ubiti ljude. “Drago mi je da nitko nije umro”, dodao je. Ukupno, 476 policajaca pretrpjelo je ozljede od rezova i opeklina do oštećenja oka laserskim pokazivačima. Policija je u nedjelju priopćila da je uhitila 186 i pritvorila 225 osoba.

You may also like

0 comments