Goran Marić također želi zaštititi sisačku rafineriju

Nositelj liste HDZ-a u 6. izbornoj jedinici Goran Marić izjavio je u ponedjeljak u Sisku kako je HDZ svjestan u kakvom se gospodarskom položaju nalazi Hrvatska, posebno Sisačko-moslavačka županija i da HDZ neće dopustiti zatvaranje sisačke Rafinerije, te je naglasio kako stranka na izbore izlazi s temeljnom zadaćom zapošljavanja, kao dijela gospodarskog programa HDZ-a.

“Samozapošljavanjem se može odgovoriti na funkcionalne zahtjeve države i na odlazak mladih stručnih osoba s ovog područja. Jasno i javno ovdje obećajemo da nećemo dopustiti zatvaranje Rafinerije nafte u Sisku zbog značaja za hrvatsko gospodarstvo i ovoga kraja. Prije ćemo se prestati baviti politikom nego dopustiti zatvaranje Rafinerije. Rasteretit ćemo gospodarstvo, borit ćemo se za poreznu stabilnost, pravnu sigurnost, revitalizaciju sela, jer se sve dosadašnje vlade mogu stidjeti što su napravile iz hrvatskog sela i poljoprivrede”, rekao je Goran Marić prilikom predstavljanja kandidata s liste HDZ-a u VI. izbornoj jedinici članovima gradskih i općinskih izbornih stožera.

U razgovoru s novinarima Marić je rekao kako je u gospodarskom programu HDZ-a dizanje standarda građana, smanjenje javnog duga i poreznih opterećenja, te porast plaća i mirovina.

Drugi na HDZ-ovoj izbornoji listi u 6. izbornoj jedinici, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, rekao je da su problemi tri administrativne jedinice u toj izbornoj jedinici, iako specifični, zapravo problemi cijele Hrvatske. Naglasio je da Velika Gorica, kao prosperitetni grad u usponu, može biti lokomotiva za cijelu 6. izbornu jedinicu.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, četvrti na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, kao važnu zadaću naglasio je poboljšanje demografske slike županije, jer će prema nekim proračunima, 2030. godine u županiji biti 50.000 stanovnika manje. Najavio je i nastavak gradnje autoceste Zagreb – Sisak, na dionici od Lekenika do Siska.

You may also like