Home Ekonomija Goran Marić: Država će biti partner gradu Sisku

Goran Marić: Država će biti partner gradu Sisku

by Agencije

Na sastanku sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček u ponedjeljak u Sisku ministar državne imovine Goran Marić je rekao da će ministarstvo biti partner u ostvarivanju lokalnih projekata.

“Ministarstvo državne imovine prepoznalo je probleme na razini lokalne samouprave u županiji i gradu Sisku. U razgovoru smo upoznati s najvažnijim teškoćama koje se godinama ne rješavaju, a i pisanim putem smo obaviješteni o kojim je projektima riječ. Naše ministarstvo neće biti prepreka za rješavanje tih predmeta. Naprotiv, bit će aktivni sugovornik i suorganizator u realizaciji tih projekata i Sisak i županija imat će partera u rješavanju problema”, rekao je ministar Marić nakon sastanka.

Ministar je rekao i da će uskoro doći kraj agoniji mnogih prognanika iz BiH i s Kosova čiji će se stambeni problemi riješiti do početka svibnja ove godine u novim domovima u Dumačama. Zadovoljstvo što se ministarstvo uključilo u rješavanje problema izrazio je župan Ivo Žinić, koji je napomenuo kako županija ima i nekoliko novih projekata. Kako je rekao, o njima će biti više riječi na sjednici Vlade, koja bi se potkraj veljače trebala održati u Sisku.

Župan Žinić spomenuo je kako je tijekom sastanka bilo govora o projektima prometne infrastrukture, zatim o projektu nacionalnog muzeja braće Radić u njihovu rodnom Trebarjevu, doma za starije u Glini, preseljenju prognanika iz naselja Male Gorice u Dumače i drugim.

Na sastanku su se dogovorili kako će neki predmeti, koji godinama čekaju, biti riješeni u roku od mjesec dana. Kako je napomenula sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, među njima je zamjena nekretnina između Grada i države te projekti vezani uz izobrazbu, kulturu i poduzetništvo. Također je rekla kako su se dogovorili da se ubrza proces kojim bi se mnogi poslovni prostori u vlasništvu države koji neiskorišteni propadaju počeli iskorištavati. Nakon radnog sastanka, ministar je sa suradnicima obišao bivšu vojarnu u Lađarskoj ulici u Sisku, za koju se također najavljuje rješenje, a sastanak je održan i u Petrinji.

Related Posts