Goran Dodig: Pristojna bi bila koalicija između Domoljubne koalicije i Mosta

Čelnici Domoljubne koalicije u petak su istaknuli kako respektiraju Most, drže do njegove homogenosti te smatraju kako bi najprirodnija situacija bila da se buduća vlada sastavi između njihove koalicije i Mosta.

“Most respektiramo kao ljude i političku opciju, respektiramo činjenicu da su osvojili toliko mandata i smatramo da bi bila najprirodnija situacija da iduću vladu formira Domoljubna koalicija zajedno s Mostom”, rekao je novinarima nakon sastanka čelnika Domoljubne koalicije u Središnjici HDZ-a predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig.

Drži kako je Hrvatskoj potreban ozbiljan razgovor, a u Mostu vidi kvalitetne ljude. Dodig je istaknuo kako predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i njihovoj koaliciji nije cilj rušenje Mosta, dok predsjednik SDP-a Zoran Milanović ljude doživljava kao “žvakaću gumu”. “Nas zaista zanimaju reforme o kojima smo govorili i tijekom izbora za razliku od SDP-ove koalicije. Mi nismo za bolne rezove već za promjene koje će donijeti dobro svima”, kazao je. Drži kako i Most mora preuzeti odgovornost, a ne biti samo kontrolna skupina. “Ljudi iz Mosta pokazali su da su spremni preuzeti odgovornost”, smatra Dodig.

Da Domoljubna koalicija poštuje volju birača i drži do homogenosti Mosta kazao je i predsjednik HSP dr. Ante Starčević Ivan Tepeš koji je rekao da se nastavljaju razgovori između njihove koalicije i Mosta. “Zoran Milanović ne poštuje volju birača jer se sada opet ponaša kao razbijač, i to ovoga puta Mosta. To mu nije prvi puta. To je radio s HNS-o, IDS-om, Mirelom Holy, a zadnje s Đurom Glogoškim. Povuče ih na razgovore, tajno snimi – to su njegove metode”, kazao je. Poručio je i da su Karamarku dali potporu da bude madatar. “On će biti premijer i to će biti stabilna i čvrsta Vlada”, rekao je Tepeš.

Želju da se Most pridruži Domoljubnoj koaliciji, kao relativnim pobjednicima izbora, izrazio je i predsjednik HSS-a Branko Hrg poručivši kako nitko ne pokušava rascjepkavanje Mosta i pojedinačne razgovore. “Nama Most znači kao složna i zajednička ekipa, jer se u Hrvatskoj ne može sada raditi da se razbija i da se zbog svog osobnog pozicioniranja stvara u zemlji još nesigurnija situacija. Želimo stabilnu i čvrstu većinu koja će na temelju programa moći formirati stručnu vladu koja će moći rješavati probleme”, istaknuo je Hrg.

Smatra da se sve treba dobro razmotriti, ali i da Most može razmotriti što nudi druga strana. Podsjetio je i da je Domoljubna koalicija u kampanji rekla da je za reforme, dok je SDP-ova rekla da nije za to. “Most je rezultat traženja reformi. Mi smo koalicija koja je nudila reforme”, rekao je. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka napustio je stranku bez izjava novinarima.

You may also like

0 comments