Goldman Sachs otvara nova radna mjesta u Poljskoj

Američka investicijska banka Goldman Sachs želi u 2018. zaposliti oko 250 zaposlenika u Poljskoj, a Standard Chartered bi tu zemlju mogao promovirati u regionalno središte s oko 500 zaposlenikam, objavile su dvije banke.
Poljska je najveća zemlja u istočnom dijelu Europske unije a u proteklih deset godina bilježila je snažan gospodarski rast, te je postala atraktivna međunarodnim bankama i drugim tvrtkama, između ostalog i zbog niskih troškova rada.

Glasnogovornik Goldman Sachsa objavio je u utorak da će ta banka do kraja sljedeće godine osjetno povećati broj zaposlenika u Poljskoj, sa sadašnjih 525 na 750 do 800.

Nova radna mjesta bit će otvorena ponajprije u segmentima poslovanja i tehnologije, upravljanja rizikom, riznice i ljudskih resursa. Posrijedi su uglavnom djelatnosti podrške koje ne moraju biti smještene na skupljim lokacijama poput Londona ili Frankfurta.

Standard Chartered je pak objavio da se želi proširiti na područje istočne Europe otvaranjem ureda s oko 500 zaposlenih. Njihov glasnogovornik kao moguće lokacije navodi Varšavu i Krakow, ali i Prag i Budimpeštu. Odluka o lokaciji bit će donesena do kraja prvog tromjesečja 2018. godine, dodao je.

U rujnu je Poljska priopćila da američka banka JPMorgan Chase planira zaposliti više od 3.000 ljudi u novom globalnom operacijskom centru u Varšavi. Goldman Sachs će uskoro potpisati ugovor o najmu za novi ured u Milanu kako bi bili snažnije zastupljeni na području Italije paralelno pripremama Velike Britanije za izlazak iz Europske unije, izjavili su izvori za Reuters u prošlom tjednu.

You may also like

0 comments