Home Hrvatska Glogoški: Šator seli u Vukovar

Glogoški: Šator seli u Vukovar

by Agencije

Nakon 555 dana prestaje prosvjed hrvatskih branitelja ispred Ministarstva branitelja na bivšem prostoru Savske 66, a sada Trgu Nevenke Topalušić, objavio je u utorak jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine Đuro Glogoški.

Glogoški je na konferenciji za novinare ustvrdio da su ispunjeni svi uvjeti za prekid prosvjeda, koji traje od 20. listopada 2014. godine. Čelni ljudi Ministarstva koji nisu radili svoj posao više nisu na vlasti, a postoje naznake da će Ministarstvo zajedno s braniteljima donijeti jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, rekao je. “Borba tu ne prestaje jer jedan od zahtjeva, a to je Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja, za sad se neće moći izglasati, ali u godinama pred nama učinit ćemo sve da do toga dođe”, Kazao je Glogoški.

Branitelji traže mjesto u društvu kojem im pripada, te da Domovinski rat bude definiran kao obrambeni i oslobodilački, a nakon promjene vlasti nisu prekinuli prosvjed željevši time dokazati da se zauzimaju za braniteljska prava bez obzira tko je na vlasti, dodao je. Šator koji je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja preselit će se u Muzej Domovinskog rata u Vukovar, rečeno je na konferenciji.

Related Posts