Glavni tajnik HDZ BIH pprimoran dati ostavku

Dugogodišnji glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić podnio je ostavku na to mjesto predsjedniku stranke Draganu Čoviću pravdajući to zdravstvenim razlozima, objavili su u petak mediji u Mostaru.

“Ove godine su lokalni izbori i s ovakvim zdravstvenim stanjem sumnjam da bih mogao stranci dati puni doprinos u pripremama i provedbi”, rekao je Džoić.  Džoić, koji je svojevremeno bio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH, umirovljeni je general HVO-a, a na mjestu glavnog tajnika HDZ-a BiH proveo je skoro osam godina.  Odbio je mogućnost napuštanja HDZ-a BiH ističući da i dalje želi biti stranački aktivan nakon rehabilitacije.

Opovrgnuo je tvrdnje kako je HDZ BiH privatizirao predstavljanje u Hrvatskom narodnom saboru BiH koji okuplja najvažnije hrvatske političke stranke u BiH te je poručio kako su dvije najveće zadaće hrvatske politike promjena Izbornog zakona i Ustava BiH kako bi Hrvati postali jednakopravni u toj zemlji.  “Trebaju se donijeti rješenja da Hrvati sami biraju svoje predstavnike. Vjerujem kako je moguće doći do dogovora o izmjenama Izbornoga zakona i Ustava BiH koji će Hrvatima kao konstitutivnom narodu osigurati punu ustavnu, institucionalnu i teritorijalnu jednakopravnost”, pojasnio je Džoić.  Džoićevu ostavku treba još potvrditi Predsjedništvo HDZ-a BiH.

You may also like

0 comments