Glavešević: Stanje u Hrvatskoj je toliko loše da sam se učlanio u SDP

Ministar branitelja na odlasku Predrag Matić i njegov pomoćnik Bojan Glavašević potvrdili su nam da su, kao što je ranije kazao predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, postali vlasnicima članskih iskaznica te stranke.

Obojica nam kažu da nisu nikad vjerovali da će pristupiti političkim stranaka, ali i da to ne mijenja činjenicu da su se oduvijek bavili političkim promišljanjem, što se neće tako skoro promijeniti. Vijest je Bojan Glavašević potvrdio i na Twitteru: “Što da vam kažem, obećali su besplatne čokolade svaki tjedan”. No, onda nam je ispričao i ozbiljniju stranu priče.  “Mislim da su se stvari promijenile i da su politika i stanje u Hrvatskoj otišlo kvragu do te mjere, da je moju borbu za vrijednosti za koje se zalažem, za koje se borim i istupam do sada potrebno učiniti efikasnijom. A nastavit ću se boriti protiv fašizacija društva i govora mržnje. Odluka da se učlanim je pala jer mislim da je borba u timu lakša, jer politika jest, na kraju dana, timski rad – zajedno se borimo da Hrvatska bude bolje mjesto za život”, kazao je Glavašević za N1.

Priznaje i da je odluci na neki način kumovao i SDP-ov neuspjeh na izborima. “Da su okolnosti drugačije, možda ne bih donio ovakvu odluku, ali sad je vrijeme da budemo solidarni”, kaže on. “U stranku se učlanjuje kad joj je teže”, kaže nam, pak, Predrag Matić. Želi se, kaže, aktivnije uključiti u rad stranke, a to ne može kao nestranačka osoba. Ranije je, naime, po funkciji automatski sudjelovao u radu tijela stranaka, poglavito Glavnog odbora, što kao vanstranački zastupnik ne bi mogao po pravilima stranke. “Trenutno nismo u poziciji za sastavljanje Vlade, ali nakon iskustva u Ministarstvu i Uredu predsjednika, vjerujem da imam što reći i na taj način doprinijeti boljitku društva, što sam se trudio prethodnih godina”, obrazlaže Matić. Obojica podržavaju Zorana Milanovića, ali i pozdravljaju odluku Zlatka Komadine da se kandidira na unutarstranačkim izborima. “Mislim da je bio dobar premijer, sa svim greškama koje je napravio, i da je zaslužio još jedan mandat. On je moj odabir, a Komadinu cijenim kao čovjeka s vrlinama. Članovi će izabrati”, kaže Glavašević.

“Podržavam Milanovića. Smatram je u redu da ima protukandidata, jer nakon izbora je korektno da se održe unutarstranački izbori. Volio bih da se uključi i više kandidata. SDP je uvijek prednjačio u demokratizaciji vlastite stranke, pa se može reći da je i to jedan od razloga zašto sam se učlanio”, zaključuje Matić.

You may also like

0 comments