Home Hrvatska Glasnović: Branitelji neće dugo trpjeti paradajz republiku

Glasnović: Branitelji neće dugo trpjeti paradajz republiku

by Energypress.net

Ni treći tjedan saborska većina nije uspjela zadržati kvorum za glasovanje, što smo viđali na kraju mandata nekih vlada, ali ne i u prvih pola godine. Situaciju su u Studiju 4 komentirali zastupnici Željko Glasnović koji je u petak bio na službenom putovanju na koje ga je poslao Sabor i Stevo Culej koji je bio u bolnici.

Željko Glasnović poručio je javnosti, ali i predsjedniku Kluba HDZ-a Ivanu Šukeru da je bio na službenom putu na koji ga je poslao Sabor, vezano za NATO i da ima uredan putni nalog. Znam šta je administrativna stega i brojno stanje, a Šuker na raspolaganju ima saborsku službu. Ne treba opravdavati svoj nerad i krivnju prebacivati na nekoga drugoga – neću dopustiti da me netko blati jer ako nisam u Saboru – ne znači da ne radim, kazao je Glasnović. Zauzima se za uvođenje stege i kvartalnog ocjenjivanja zastupnika.

Stevo Culej kazao je kako je u četvrtak bio na ročištu u pravosudnoj farsi koju mu je namjestila bivša vlast vezano za ćirilićna pisma u Vukovaru zbog čega mu je više puta pozlilo. Klub je, kaže, s tim slučajem bio upoznat. Za nedostatak kvoruma kriv mu je Vilibor Sinčić koji je odgovoran samo prema svoja tri birača. Culej se zatim ispričao građanima što je zbog bolesti dopustio predsjedniku Mesiću da produlji mandat za par dana.

Glasnović je kazao kako s Tomislavom Karamarkom nikad nije osobno pričao o problematičnim stvarima jer nije preskakao zapovjednu crtu. Stranci treba ustroj, ne bavim se balkanskim manifestlucima, ne primam saborsku plaću i sve što radim – radim za svoje biračko tijelo, dodao je. Kaže da živimo u paradajz republici u kojoj nema vladavine prava te da smo tu da to popravimo. Nek me poslušaju sada oni koji to ne shvaćaju – branitelji neće dugo trpjeti da se koče strukturne reforme, naglasio je Glasnović. Prozvao je i SDP, Nenada Stazića i neke druge stranke za koje kaže da su “statisti” koji ništa nisu napravili, a dulje su na vlasti od kraljice Viktorije. Riječ je o moralnim nakazama, dodao je.

Related Posts