General Electrics ukida četiri i pol tisuće radnih mjesta

Američki konglomerat General Electric (GE) planira ukinuti 4.500 radnih mjesta u Europi u sklopu preustroja kompanije nakon analize imovine koju je 2015. godine kupio od francuskog Alstoma, objavio je francuski list Les Echos.
Gašenje radnih mjesta povezano je s akvizicijom Alstomova poslovanja s proizvodnjom električne energije i mrežom, objavio je u utorak francuski list, pozivajući se na izvor u sindikatu. Riječ je o 10,6 milijardi dolara vrijednoj akviziciji, najvećoj u povijesti GE-jeva preuzimanja industrijskih kompanija, podsjećaju.

General Electric iznio je prijedlog povjerenstvu koje zastupa interese radnika preuzetih akvizicijom Alstoma, piše dalje Les Echos. Po pisanju toga lista, rezovi se mogu očekivati u Švicarskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Glasnogovornik GE-ja Jeff Caywood je potvrdio u priopćenju od utorka da je predan prijedlog nadležnom europskom povjerenstvu, uz napomenu da trenutno ne mogu iznositi više pojedinosti. “Prije provedbe razgovarat ćemo o našim planovima s predstavnicima poslodavaca i radnika, kao što nalažu lokalni zakoni i u skladu s njima”, kazao je.

“Temeljem postojećih izazova u industriji proizvodnje električne energije i značajnog pada narudžbi, GE Power trenutno analizira poslovanje kako bi zajamčio da je najbolje pozicionirano za odgovor na tržišnu realnost i za dugoročni uspjeh”, izjavio je glasnogovornik.

You may also like

0 comments