GE utrostručila prihode od softwarea

Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) očekuje da će do 2020. godine otprilike utrostručiti prihode od softvera, na 15 milijardi dolara, temeljeći svoje procjene na dobrim rezultatima novog, digitalnog dijela poslovanja.

Pod dirigentskom palicom izvršnog direktora Jeffa Immelta GE nastoji uz pomoć softvera poboljšati učinkovitost i produktivnost svojih turbina, mlaznih motora i ostalih industrijskih proizvoda. U kompaniji očekuju da će na portfelju proizvoda povezanih sa softverom ove godine ostvariti preko pet milijardi dolara prihoda, koji bi do 2020. mogli i prekoračiti 15 milijardi dolara. Prošle je godine GE ostvario oko 150 milijardi dolara prihoda.

Procjena je objavljena jučer na GE-jevoj godišnjoj konferenciji “Minds and Machines” u San Franciscu. Direktor digitalnog poslovanja Bill Ruh rekao je da će dodatni prihodi biti ostvareni uglavnom u segmentu industrijskih aplikacija, ali i od prodaje GE-jevog operativnog sustava u ‘oblaku’ nazvanog ‘Predix’. “Cilj je vrlo ambiciozan ali velika je i prilika koja se nudi na tržištu”, istaknuo je Ruh u intervjuu.

Primjer je proširene GE-jeve ponude jučer najavljen softverski paket Digital Power Plant, osmišljen kako bi pomogao komunalnim tvrtkama da uštede novac između ostalog kroz pouzdanije pružanje usluga i smanjene troškove održavanja.

You may also like

0 comments