Ruska plinska tvrtka Gazprom prognozira da će 2016.  godine u Europu izvesti više od 165 mlrd. m3 plina. Istodobno, prognoza o prosječnoj cijeni ruskog prirodnog plina za Europu u 2016. godini ostaje na razini 0,167 – 0,171 USD/m3.

U prvih osam mjeseci 2016. godine izvoz ruskog plina u Europu porastao je za 10,4% u odnosu na isto razdoblje 2015, javlja ruski portal ‘Sputnik News’.

Američka vlada je ponovno proširila popis ruskih tvrtki i pojedinaca za koje važe američke gospodarske i financijske sankcije zbog ruske umiješanosti u krizu u Ukrajini.

Na popis je dodano 17 novih imena ruskih poslovnih ljudi, a među brojnim dodanim tvrtkama nalazi se i više njih iz grupe ruske plinske tvrtke Gazprom. Radi se, primjerice, o više građevinskih tvrtki koje grade velike infrastrukturne projekte poput mosta preko tjesnaca Kerč (SGM, Mostotrest, Gidrostrojmost), zatim veliki medijski holding Gazprom-Media i više filijala banke Gazprombank koja je i sama na tom popisu još od 2014. godine, javlja ruska novinska agencija TASS.

 

Related Posts