Francuska će učiniti sve da spriječi Abdeslamovo samoubojstvo

Francuska će poduzeti sve mjere kako bi spriječila da jedini osumnjičeni sudionik napada na Pariz 13. studenoga koji je uhvaćen živ počini samoubojstvo u zatvoru, poručio je u ponedjeljak francuski ministar pravosuđa obiteljima žrtava, rekao je otac jedne od žrtvi.

Saleh Abdeslam, 26-godišnji Francuz rođen u Belgiji, koji je uhvaćen u Bruxellesu prošli tjedan nakon što je četiri mjeseca bio u bijegu, surađivao je s policijskim istražiteljima posljednjih nekoliko dana i “zlata je vrijedan”, rekao je ranije njegov odvjetnik. “Ministar pravosuđa je izjavio da je važno spriječiti rizik od samoubojstva kako bi se Salehu Abdeslamu moglo suditi”, kazao je novinarima Georges Salines, čelnik skupine koja predstavlja obitelji žrtava i otac mlade žene koja je ubijena u pariškoj koncertnoj dvorani Bataclan.

Skupinu koja predstavlja obitelji žrtava primili su u ponedjeljak francuski predsjednik Francois Hollande i ministar pravosuđa Jean-Jacques Urvoas u Elizejskoj palači u vrijeme dok Pariz čeka Abdeslamovo izručenje. “Trebat će jedna tjedan, dva tjedna ili tri mjeseca, ali on će doći ovdje i moći ćemo mu postaviti pitanja”, rekao je Jean Reinhart, odvjetnik žrtvava napada u Bataclanu.

You may also like

0 comments