Fortune: Reforma tražilice Google

Razvoj Googleove tražilice uskoro preuzima John Giannandrea koji je do sada bio na čelu divizije zadužene za razvoj umjetne inteligencije pa se očekuje kako će tražilica postati još pametnija. U intervjuu Fortuneu najavio je kako će Google postati pametniji, a ne glup i infantilan kao do sada. 

“Pretraživanje je promijenilo ljudske živote te više od milijardu ljudi ovisi o nama”, napisao je na Googleovoj društvenoj mreži Amit Singhal, šef odjela za pretraživanje ove kompanije najavivši skorašnji odlazak u mirovinu.

Iz Googlea su već objavili ime njegovog nasljednika i novog šefa jedne od najvažnijih Googleovih divizija, a tehnološki analitičari vjeruju kako će ovo imenovanje odrediti budući smjer najpopularnije tražilice na svijetu.

Naime, na vodeće mjesto Googleove tražilice stiže John Giannandrea koji trenutno u Googleu vodi tim koji razvija umjetnu inteligenciju te na Cnetu kažu kako je ovo jasan znak kako će Googleova tražilica u budućnosti postati ‘još pametnija’. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, Google može prepoznavati govor i rukopis, spriječiti online prevare i odgovarati na emailove, a koliki je napredak ove tehnologije najbolje možemo vidjeti na primjeru automobila bez vozača koji su proteklih godina odvozili stotine tisuća kilometara po Americi.

You may also like

0 comments