Fortenova krši sporazum s dobavljačima?

Sprema se tužba
Upravni odbor Udruge dobavljača bivšeg Agrokora, sada Fortanove, u utorak se okupio na izvanrednom sastanku jer su im uoči sazivanja sjednice privremenog vjerovničkog vijeća predstavljeni novi uvjeti refinanciranja i zatražena je suglasnost za novo zaduženje Fortanove. 

Time se tvrde, želi ograničiti isplata graničnog duga na koju imaju pravo na temelju potpisane nagodbe.

– I da se direktno pogodovalo jednom dioničaru na uštrb nagodbe, da ćemo pravnim putem kod nadležnih institucija pokušati svoje pravo ostvariti i da ćemo zapravo osporavati novi ugovor o refinanciranju koji uvjetuje isplatu našeg graničnog duga. Mi u takvu pravnu bitku krećemo već sutra, izjavila je u utorak Marica Vidaković, članica Privremenog vjerovničkog vijeća i Udruge dobavljača Agrokora.

Obzirom da je u nagodbom vjerovnika Agrokora dogovoreno da će dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine, dobavljači novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe, navodi pak Večernji list.

– Ovo je čisto kršenje nagodbe i diskreditiranje dobavljača i njihove uloge u procesu spašavanja grupe. Imali smo i obećanje najvišeg managementa Fortenove da će dug biti isplaćen, poruka je Marina Pucaraprvog čovjeka Podravke i Udruge dobavljača koja okuplja gotovo sve najveće tvrtke sektora.

You may also like

0 comments