Ford će ukinuti deset posto radnih mjesta

Američki automobilski div Ford planira ukinuti tisuće radnih mjesta širom svijeta, što bi prema nekim očekivanjima trebalo značiti otkaze za desetinu zaposlenih, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal.

Anonimni izvor potvrdio je za AFP kako se u Fordu u narednim danima planiraju masovna ukidanja radnih mjesta, što će utjecati na čak 20 tisuća radnika. Ford je drugi proizvođač automobila u SAD-u a trenutno širom svijeta zapošljava oko 202 tisuće radnika. Vijest se nadovezuje na podatke o slabijoj prodaji automobilskog diva, nakon nekoliko godina rasta.

U travnju je tako američki proizvođač automobila prodao 214.695 vozila, nekih 7,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Glasnogovornik Mike Moran kazao je kako trenutni ciljevi kompanije uključuju “jačanje glavnih oslonaca dobiti u osnovnom poslovanju, preustroj tradicionalno slabijih dijelova našeg temeljnog poslovanja te agresivna ali promišljena ulaganja u prilike koje se ukažu”.

Kako bi ih ostvario, Ford će nastojati “smanjiti troškove i preustrojiti se kako bi bio što ekonomičniji i efikasniji”, kazao je Moran, ne želeći komentirati medijske navode o značajnom smanjenju broja zaposlenih. “Nismo najavili nikakve nove poteze u pogledu učinkovitosti radne snage a špekulacije ne komentiramo”, poručio je.

You may also like

0 comments