Home Ekonomija Flixbus od sredine lipnja počinje voziti u Hrvatskoj

Flixbus od sredine lipnja počinje voziti u Hrvatskoj

by Agencije

 Europski autobusni operater FlixBus od sredine lipnja počinje s poslovanjem u Hrvatskoj te će u suradnji s domaćim partnerima povezivati 40-ak hrvatskih gradova s 30-ak gradova u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Italiji  po prihvatljivim cijenama, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare FlixBusa.

U suradnji s hrvatskim partnerima Brioni Pula, Vincek prijevoz, Slavonija Bus i Prijevoz Knežević Flixbus će, primjerice, povezivati Vukovar i Vinkovce na istoku, Split i ostatak Dalmacije na jugu, Istru te Zagreb i Varaždin na sjeveru s gradovima u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Italiji za već 39 kuna na domaćim linijama i za 69 kuna na međunarodnim linijama.  Iz njemačkih, austrijskih i talijanskih gradova putnici će lako moći nastaviti putovanje prema ostatku Europe, rečeno je na konferenciji u hotelu Hilton

“Poslovni model Flixbusa već je prepoznat diljem Europe tako da se nadamo jednakom uspjehu i u Hrvatskoj”, kazao je Dean Čebohin iz FlixBusa odgovoran za razvoj poslovanja u Hrvatskoj. Dodao je da će u početku u Hrvatskoj prometovati oko 20-ak FlixBus autobusa te da će cijene autobusnih karata biti prihvatljive i kretati se od minimalno 5 eura, dok će primjerice za putovanje iz Zagreba do Hamburga biti oko 50-ak eura, a do Pariza oko 40-ak eura.

Osnivač FlixBusa Andre Schwammlein pojasnio je da FlixBus pruža partnerima mrežno planiranje, korisničku podršku, upravljanje kavitetom, marketing i prodaju, sustav prodaje karata, upravljanje cijenama i razvoj poslovanja, dok regionalni autobusni partneri obavljanje prijevoza putnika i odgovorni su za flotu autobusa,

Najavio je također u ovoj godini  širenje mreže linija prema srednjoj i istočnoj Europi. “Postoji veliki potencijal u regiji i zato smo otvorili ured u Zagrebu, koji će postati središte za srednju i istočnu  Europu”, kazao je, dodavši da će uskoro tako Hrvatska biti povezana i sa Češkom, Slovačkom, Švicarskom te Bosnom i Hercegovinom.

FlixBus od 2013. nudi alternativni i ‘zeleni’ način putovanja diljem Europe te je u manje od četiri godine od start-upa postao tvrtka s najvećom europskom međunarodnom mrežom autobusnih linija, sa 100.000 autobusnih veza dnevno u  800 destinacija i  19 zemalja. Od osnivanja prevezao je više od 35 milijuna putnika, a ima sjedišta uz najnovije u Zagrebu, također u Berlinu, Muenchenu, Parizu i Milanu.  Zapošljava 1.000 osoba uz 5.000 vozača unutra 250 autobusnih partnera.

Kompanija se posebno ponosi visokom razinom usluge i udobnosti za putnike kao što su besplatan internet, više prostora između sjedala, utičnice pored sjedala, besplatan prijevoz dva komada prtljage. Rezervacija i kupovina karata moguća je osim na prodajnim mjestima i preko interneta ili mobilne aplikacije, a rezervaciju je moguće besplatno otkazati do 15 minuta prije polaska. FlixBus autobuse karakterizira i učinkovita potrošnja goriva i iznimna štedljivost u ispuštanju stakleničkih plinova.

Related Posts