Flego: Milanović je izgubio kontrolu

Predsjednik savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a Gvozden Flego gostujući u Studiju 4 izjavio je kako je poslao otvoreno pismo Zoranu Milanoviću jer misli da su neuspjesi SDP-a poprilični.

Izgubili smo pet izbora uzastopce, a i zato što mi se iz izjava Milanovića čini da je izgubio samokontrolu, a osoba koja je u takvom stanju nije sposobna voditi stranku, istaknuo je Flego. Naveo je nekoliko Milanovićevih izjava koje su prema njegovom mišljenju frapantne. Tih bisera ima čitav niz i najčešće su neprimjereni, dodao je. Jednu od gorih izjava smatra onu da će “vladajućima proizvoditi pakao”. Na pitanje zašto ta Milanovićeva izjava nije naišla na jaču reakciju u javnosti, Flego je rekao kako je moguće da je hrvatska politička scena još nije dovoljno osviještena ili zbog toga jer Milanovića nitko više ne shvaća ozbiljno.

U stranku koja se smatra najdemokratičnijom uveli smo verbalni delikt – izbacili smo Aleksandru Kolarić. Da smo na izbore izišli zajedno sa Slavkom Linićem, Mirelom Holy, Ivom Josipovićem, da se naši partneri, HNS nisu razdijelili – gdje bi nam bio kraj, ustvrdio je Flego. Naglasio je i kako je Milanović odlukom da stranci nisu potrebni Savjeti “rasturio misleći potencijal koji je postojao u stranci i koji se gradio 8 godina”. Savjeti su bili intelektualna snaga koju nije imala ni jedna stranka.

Flego je rekao kako je imao potrebu napisati otvoreno pismo kako bi Milanoviću ukazao na neodrživost njegovih stavova. Formiranje vlade bio bi krajnji rok kad bi on trebao podnijeti ostavku, istaknuo je.

You may also like

0 comments